Havet, himlen og skyernes maler

Laila Christensen

Billedkunstneren Laila Christensen udstiller i Egegård fra 17. januar til 11. marts.
Oplev hendes stærke motiver med bla. skyer i fart og hav i blæst. Der er fernisering fredag 17. januar kl. 17.00 i Egegård.

Laila Christensen præsenterer sig her:

”Jeg er født i Mandal, Norges sydligste by, men har boet i Danmark i snart 45 år. Jeg har siden jeg var ganske lille interesseret mig for form og farver. Jeg er uddannet tandtekniker og har i den forbindelse haft rig lejlighed til at arbejde med både form og farver.

I årenes løb har jeg deltaget i flere malekurser. Som pensionist tog tingene imidlertid for alvor fart, da jeg startede på en maleskole, og siden har jeg delt atelier med 5 maleglade kvinder.

Mine billeder har mange forskellige motiver, men især elsker jeg at gengive havets, himlens og skyernes forskellige udtryk”.

Alle er velkommen til fernisering fredag 17. januar kl. 17.00 i Egegård, hvor man kan møde kunstneren.

Udstillingen er herefter åben til 11. marts, mandag til fredag kl. 10.00-13.00 og torsdag tillige 16.00-18.00.


Linjer, rum og perspektiver

 

Billedkunstneren Annette Gerlif udstiller i Egegård fra den 1. november - 30. december. Oplev maleri, grafik, tegninger og collager. Der er fernisering fredag 1. november kl. 17.00 .

Præsentation af kunstneren:
Annette Gerlif (f. 1971) arbejder med rumskabende linjer, geometriske former, opløste rum og fragmenterede arkitekturer, og hun undersøger form, farve, rum, materiale og bevægelse.  Værkerne tager form som mennesketomme kulisser, hvor beskueren kan træde ind i billedets rum og selv blive en del af fortællingen. 

Annette Gerlif er i sine billeder optaget af:

-Byens rum, de tomme rum, der hvor historien har fundet sted – eller vil finde sted.
-Rummet i rummet – porte, åbninger, baggårde.
-Perspektivet – linjerne der vandret mod det uendelige, som et symbol på tiden der går. Hun prøver med malerierne, at give et øjebliksbillede af en verden i konstant forandring. Et rum til fordybelse og eftertænksomhed – et ”stille-rum”.
-Mønstre, forløb, flader, former og farver der udspiller sig i byens rum. Hun sampler indtrykkene, bearbejder dem, og omsætter dem i en kunstnerisk kontekst.

Web: www.annettegerlif.dk

Alle er velkommen til fernisering fredag 1. november kl. 17.00 i Egegård.
Udstillingen er herefter åben mandag til fredag kl. 10.00-13.00 og torsdag tillige 16.00-18.00.
Arrangør: Rønde Kunstforening og Bregnet Sogns Kunstudvalg


Anders Glob udstiller stor kunst

 

I september og oktober 2019 vil væggene i Egegård være præget af stor kunst.
Maleren Anders Globs stærke og pågående værker vil i september og oktober danne sæsonens første kunstudstilling i Sognegården.

Anders Glob er født ind i en malerfamilie og har altid malet. Han debuterede på Kunstnernes Påskeudstilling i 1964 og har siden udstillet sine værker i både ind- og udland.

Udstillingen i Egegård vil være præget af motiver fra den jyske vestkyst og fra Scotland, landet mod vest, som i gennem mange år har været kunstnerens faste vinterdestination og givet stor inspiration til malerierne.

Anders Glob her selv beskrevet sine vinteroplevelser på denne måde:
"Blæsten og de kæmpemæssige skyer, der ustandseligt glider ind over bjergene fra det store hav, solen, månen, stjernerne, regnen, sneen, stormen, tilsammen et mægtigt vidunderligt lys.  Det er Sutherland, det er Nord Vest Scotland.

Hver vinter tager jeg til Sutherland, bor ude i bjergene i min bil. Intet fjernsyn, ingen radio, ingen læsestof, ingen mennesker. Kun mit papir, lærred og farver.
Jeg har to ”atelierer” i Sutherland: ”Strath Beg”, en forrevet øde ugæstfri bjergdal, hvor det altid regner. Det er ofte et af de mest trøstesløse og fortvivlede steder på denne jord, men når det ser allerværst ud, viser der sig altid en lille regnbue, den siger: ”der er håb endnu”.
Hvad man også ved, når man opholder sig der i lang tid er, at det i løbet af sekunder kan forvandle sig til paradis på jord.

Mit andet ”atelier” er ”The Secret Beach”, en afsides liggende strand, svær at finde, ikke let tilgængelig. Store klipper vokser op af sandet, danner mægtige skulpturer. Klippehuler, hvor stenene ser ud som om de lige er kommet ud af jordens indre, endnu varme og nyglasserede. Forvredne former, som ligner dyr og mennesker fra jordens urtid.
Det kæmpemæssige Atlanterhav, som to gange i døgnet skjuler det meste af stranden, og som næsten uafbrudt sender sine kæmpemæssige dønninger ind mod land, hvor de med tordnende brag knuses mod klipperne. ”The Secret Beach, stedet, og den hemmelige strand inde i mig selv.

Lærredet, papiret er mødestedet mellem naturen og mig. Det er der, vi taler, diskuterer og oplever sammen. Tager lærredet, papiret over, bliver der et billede ud af det.
Maleriet er min dagbog, intuitivt, universelt".

For menighedsrådets kunstudvalg er det en stor glæde, at kunne udstille Anders Globs
malerier.

Udstillingen er åben mandag til fredag kl. 10.00-13.00 og torsdag tillige 16.00-18.00.
Der holdes fernisering fredag den 6. september kl. 17.00. Her vil Anders Glob være til stede.
Adresse: Birkevej 39, 8410 Rønde

 

 


Rønde-kunstneren Helle Fibiger udstiller malerier, samplede billeder og fotos

 

I forbindelse med udstillingen siger Helle Fibiger:

 

”Jeg har aldrig haft en speciel plan med min kunst udover at udvikle min evne til at udtrykke det, der ligger mig på sinde. Inspirationen har hver gang været affødt af indre nødvendighed.

For ikke at gentage mig selv, har jeg eksperimenteret med mange forskellige udtryksformer. Selv ser jeg en tydelig sammenhæng og konsekvens.

Det vigtige for mig er at bruge det, der sker i livet. Nogle gange kan man have brug for at skabe sammenhængskraft.

 

Kunsten ser jeg som et middel til afprøvning og udforskning. Det handler om undersøgelse, om at åbne nye døre, rykke sig i forsøget på at nå frem til nyere og dybereliggende erkendelser.

Mine billeder har som oftest udgangspunkt i en sindstilstand, de kan være en kommentar til samfundet eller andet, der trænger sig på.

Ofte holder jeg af at bevæge mig i krydsfeltet mellem sprog og billedudtryk, hvor en finurlig sprogleg tilfører billedet et humoristisk anstrøg. Titlen er derfor ofte – men ikke altid – en vigtig bestanddel i mine billeder”.

 

Info:

Gennem årene har Helle Fibiger udstillet på såvel censurerede (bl.a. KE, KP flere gange) og ucensurerede udstillinger.
Bestyrelsesmedlem i Syddjurs Kommunes Billedkunstråd og medlem af Rønde Kunstforenings bestyrelse.

 

I udstillingen på Egegård vil indgå malerier, samplede billeder og fotos og alle er velkomne til ferniseringen fredag 10. maj kl. 17.

Herefter er udstillingen åben man-fre 10-13 og tors 16-18.

 

 


 

 

Lise Legarth udstiller: Alting har en tid

Kapitel 3 i Prædikerens Bog i Det gamle Testamente er den særlige inspiration for værkerne, som kan opleves på udstillingen i marts og april:

Alting har en tid
for alt, hvad der sker under himlen, er der et tidspunkt.
En tid til at fødes, en tid til at dø.
En tid til at plante, en tid til at rydde.
En tid til at slå ihjel, en tid til at helbrede.
En tid til at rive ned, en tid til at bygge op.
En tid til at græde, en tid til at le.
En tid til at holde klage, en tid til at danse.
En tid til at sprede sten, en tid til at samle sten.
En tid til at omfavne, en tid til ikke at omfavne.
En tid til at opsøge, en tid til at miste.
En tid til at gemme hen, en tid til at kaste bort.
En tid til at rive itu, en tid til at sy sammen.
En tid til at tie, en tid til at tale.
En tid til at elske, en tid til at hade.
En tid til krig, en tid til fred.
                       

Om kunstneren:
Lise Legarth begyndte at male i 2001. Gennem tiden er det blevet til flere kurser på Kunstakademiet i Aarhus og hos flere udøvende kunstnere.
Først efter arbejdsophør er der blevet tid til for alvor at dyrke maleinteressen. Senest med et 14 dages højskoleophold i tegning og maling på Vestjylland Højskole.

”Jeg maler ikke, hvad jeg ser, men de følelser det fremkalder i mig”
Sådan beskriver Lise sine nonfigurative billeder, der som oftest er holdt i en skala fra hvid over alle tænkelige blå nuancer tilsat gul, grøn, grå og sort.

Som noget nyt har Lise i arbejdet med disse billeder lyttet til musik. Det har været en øjenåbner for hende, hvad musikken gør i forhold til stemning, farvevalg og penselstrøg. Af samme grund er titlerne til billederne hentet fra musikkens verden.

 ”For mig giver det god mening at kombinere farver og toner, siger Lise Legarth, som man kan møde ved ferniseringen i Egegård.

Info:
Tidspunkt: Fredag 1. marts kl. 17.00
Sted: Birkevej 39, 8410 Rønde.
Besøg: Efter 1. marts er udstillingen åben hverdage kl. 10 - 13, samt torsdage 16 - 18.

Udstillingen er støttet af Velux Fonden.
Se mere her: www.detmodneliv.dk
Instagram:@liselegarth

Kontakt Lise Legarth
tlf: 30 13 12 62
liselegarth@gmail.com

 


Stofcollager, patchworktæpper og acryl på lærred

 

Bente Kastberg udstiller i november og december sine værker "Kunst og collage med æstetiske brikker".

“Jeg har tegnet og malet, så længe jeg kan huske", fortæller Bente Kastberg i forbindelse med udstillingen.
"Først i mange år realistisk portrætmaleri, landskaber og opstillinger, oftest med blomstermotiver, som stadig går igen i mange af mine billeder. I de senere år har jeg bevæget mig i retning af det mere stiliserede og farvemæssigt abstrakte, men altid med et motivisk link til virkeligheden.

Jeg maler med akryl på lærred, men arbejder for tiden også med papircollage, hvor jeg splitter naturlige former og fundne motiver op i mindre flader og separate farvetoner, og hvor bestræbelsen går ud på at få ”brikkerne” til at danne en æstetisk helhed både kompositorisk, formmæssigt og farvemæssigt.

For nylig genoptog jeg arbejdet med stofcollager eller patchworktæpper. Der er svimlende mange muligheder i sammensætningen af farver og former og mange valg undervejs i processen. Min begejstring for mønstre og geometriske figurer kommer her til udtryk i rytmiske farveforløb, hvor formationernes gentagelse gerne skulle skabe både bevægelse og ro.

Jeg øver mig hele tiden i balancen mellem det rolige, enkle og det dynamisk spraglede, for jeg har brug for begge dele.”

Bente Kastberg har værksted sammen med andre kunstnere på Chokoladefabrikken i Højbjerg.

Fernisering 2. november kl. 17, hvor Bente Kastberg vil være til stede og præsentere sine værker. Udstillingen kan derefter ses frem til 30. december i Egegård i åbningstiden: Hverdage 10-13 og torsdag også 16-18 samt i forbindelse med arrangementer.

Egegård, Birkevej 39, 8410 Rønde.

 

 

 

Erik Boye udstiller i september og oktober

 

Erik Boye fortæller således om sig selv og sit forhold til billedkunsten:

"Jeg har tegnet og malet altid. Gået lange ture med tegneblokken i tasken. Malet indtil jeg flyttede hjemmefra. Så fulgte der en fase med grafik i studietiden. Jeg blev højskolelærer på Haslev Udvidede Højskole i 1984 og underviste blandt andet i tegning og grafik. Begyndte igen at male og udstille rock-inspireret maleri.

Da jeg i 1991 blev sognepræst Vodskov i Nordjylland, blev malerierne mere naturinspireret. Jeg maler mest nordisk landskabsmaleri. Mere pløret end klart. Det blæser, det løber og rådner på billederne. Er også inspireret af haven og af bibelske fortællinger.

Jeg standsede som præst i 2017 og bruger nu det meste af tiden på at male. Jeg tegner stadig meget og indlever mig i det, jeg ser. Jeg elsker også at male ude. For at male større billeder har jeg brug for at gå indenfor og få en distance. Selv de abstrakte billeder har et motiv".

Erik Boye flyttede sidste år til Skødstrup, og han nyder at egnen er ny for øjet. I juni var han på tegnetur til Cornwall i Sydengland.  Inspirationen fra denne rejse vil kunne opleves på udstillingen.

Det er en kunstner, som maler med en ekspressiv penselføring. Dette vil komme smukt og stærkt til udstyk i de billedværker, som udstilles i Egegård i Rønde.

Åbningstider:
Udstillingen kan ses i Egegård, Birkevej 39, 8410 Rønde.
Åben hverdage 10 - 13 og torsdag også 16 - 18 - samt i forbindelse med arrangementer.


Maj og juni: Fotokunst med Johan Legarth og Jonas Legarth

Når jeg ser din himmel, dine fingres værk, månen og stjernerne, som du satte der, hvad er da et menneske, at du husker på det, et menneskebarn, at du tager dig af det? Salmernes Bog 8, 4-5
Gud skabte de to store lys, det største til at herske om dagen, det mindste til at herske om natten. Første Mosebog 1, 16

Så kom der en fattig enke, som gav to småmønter af et par øres værdi. Markus 12, 42

 

"Når jeg ser din himmel" er 2 X Legarths fantastiske fotografier, som præsenteres af Kunstudvalget, når ny udstilling åbner i Egegård fredag 4. maj kl. 17.00.

Johan Legarth siger om fotoudstillingen "Når jeg ser din himmel":

"Vi har valgt titlen ”Når jeg ser din himmel” som overskrift for vores udstilling.
Det er længe siden, vi fik opgaven, så vi har haft god tid til at fotografere og udvælge fotos med en passende ledsagende bibeltekst til hvert enkelt foto.

Der er naturfotografier, portrætfotografier, og der er fotos, som viser livets smukke men også barske sider. Der er fotos fra det nære omkring Rønde og den danske natur, og der er fotos fra USA, New Zealand, Portugal og Orkney øerne.

Som antydet er vi far og søn, og vi har fotointeressen til fælles. Det har vi meget fornøjelse af. Vi er begge optaget af at komponere billeder, men også efterbehandling af billederne er interessant.
Der er således fotos med, der står helt, som de er taget i øjeblikket, men også fotos som har været igennem en mere omfattende efterbehandling.

Langt de fleste fotos er taget med Nikon spejlreflekskameraer, som vi begge bruger. Johan, som bor i Rønde, har forladt arbejdsmarkedet og har nu god tid til sin interesse. Jonas bor i Odense".

Udstillingen er støttet af Velux Fonden.

Åbningstider:
Udstillingen kan ses i Egegård, Birkevej 39, 8410 Rønde.
Åben hverdage 10 - 13 og torsdag også 16 - 18 - samt i forbindelse med arrangementer.

 


Sven Wemmelund og Christian Højlund udstiller i marts og april

Udstilling kan ses 2. marts til 1. maj i Egegård, Birkevej 39, Rønde. Fernisering fredag 2. marts kl. 17.

Det unyttiges kunst
Sven Wemmelund og Christian Højlund har hver for sig beskæftiget sig med maleriet og billedkunst i det hele taget igennem mange år.

De har begge  deltaget i kurser med forskellige kunstnere rundt omkring og især på Aarhus Kunstakademi og har adskillige udstillinger bag sig.

Nu har de så slået sig ned i bofællesskab på Ørnebjerggaard ved Rodskov, hvor de jævnligt mødes i ”stalden” ikke for at røgte kreaturer men billeder. For at holde hinanden til ilden, udfordre og opmuntre hinanden. Holde gang i pensel og kniv og holde livsmodet oppe.

Som én har sagt: ”Kunst er ophævet mismod”.
Ind imellem kan det godt være anfægtende at sidde dér og glo foran det tomme lærred mens tomheden og modløsheden breder sig indvendigt. Det virker så formålsløst og unyttigt.

I næste øjeblik er det en kæmpe befrielse, at kunst aldrig kan måles på nytteværdien. Den begynder nærmere der, hvor man slipper kontrollen og giver sig hen til det unyttige og formålsløse.
Den er fuld af lidenskab og leg, men ikke af alvorstunge ambitioner. Man fuldender ikke et værk, man forlader det. Derefter kan alt ske.

Åbningstider:
Udstillingen kan ses i Egegård, Birkevej 39, 8410 Rønde.
Åben hverdage 10 - 13 og torsdag også 16 - 18 - samt i forbindelse med arrangementer.


Gitte Torø udstiller i januar og februar

FERNISERING FREDAG 12. JANUAR KL. 17.00 I EGEGÅRD:
Kunstudvalget præsenterer ny flot udstilling med den lokale kunstner Gitte Torø.

Gitte Torø siger:
”Arbejdet med kunst har altid været en vigtig søjle i mit liv. I perioder har der været plads til at lade det fylde meget, og i andre mindre. Som ganske ung gik jeg på Villy Daugaards billedskole, og senere blev jeg uddannet billedkunstlærer og mor til fire børn.

Der har altid været masser af børn i mit liv. Det er derfor naturligt, at det naive udtryk er en vigtig inspirationskilde i mine malerier. Jeg arbejder abstrakt og ekspressivt og søger at ramme det ægte og umiddelbare udtryk”.

Til daglig underviser Gitte Torø en masse børn og unge og på Syddjurs Friskole i billedkunst og derud over arbejder hun som fast billedkunstlærer under Kulturskolen i Rønde.

Se mere på Gitte Torøs hjemmeside

Åbningstider:
Udstillingen kan ses i Egegård, Birkevej 39, 8410 Rønde.
Åben hverdage 10 - 13 og torsdag også 16 - 18 - samt i forbindelse med arrangementer.

Tidligere udstillinger:

Portrætter på lærred i olie og akryl – og værker i grafik og collage.

Oplev billedkunstneren Birgit Gregersens udtryksfulde billeder på den nye store kunstudstilling i Egegård. Den åbner med fernisering onsdag 1. november kl. 19.00 – og kan ses indtil 30. december 2017.

Birgit Gregersen præsenterer her sig selv:

”Siden 2001 har jeg arbejdet fuldtids i atelier på Chokoladefabrikken i Højbjerg. Har desuden siden 2006 været medlem af kunstnergruppen De Ellevilde.
 
Jeg arbejder oftest i serier over bestemte temaer, som er tilbagevendende i kortere eller længere perioder. Det er ofte med mennesker i en eller anden sammenhæng. De sidste par år har jeg arbejdet med blomster og deres skyggebilleder.

Samtidig arbejder jeg med portrætter - meget ofte bestillingsarbejder. Det er vigtigt for mig at finde frem til et udtryk, som fortæller noget væsentligt om det menneske, der bliver portrætteret.
Mit foretrukne arbejdsområde er maleri på lærred i olie og akryl, men jeg er også optaget af grafik og collage.   

Siden 2002 har jeg udstillet flittigt både på censurerede udstillinger, gruppeudstillinger og separatudstillinger og jeg har solgt til kunstforeninger, private og offentlige institutioner.
Desuden har jeg været med i et par bogudgivelser bl.a. en kunst og kogebog, der hedder ELLEVILD mad KUNST, som er udgivet på Kvindemuseets forlag i 2015”.

Gode links til mere om Birgit Gregersen:
www.birgitgregersen.dk
www.chokoladefabrikken.com
www.deellevilde.com.

Adresse:
Birgit Gregersen, Tårbækvej 3, 8000 Århus C
birgitgregers@gmail.dk
Telefon: 23306636

Udstillingen er arrangeret i samarbejde mellem Rønde Kunstforening og Bregnet Sogns Kunstudvalg.

Kirsten Milo udstiller i september og oktober 2017

Billedkunstneren Kirsten Milo

Udstillingen åbner med fernisering fredag den 18. august kl. 17-19.

På udstillingen vil man kunne opleve mange tulipan-motiver. Om det fortæller Kirsten Milo:
”Mange er forundret over at jeg kan male tulipaner med så forskellige udtryk. Jeg har besluttet at så længe det er sjovt at arbejde med formen og udvikle den, gerne hen mod det abstrakte, ja, så længe holder jeg mig til tulipanen”.

Om hvorfor det blev tulipanen siger Kirsten Milo: Det begyndte med at jeg på et tidspunkt studerede et bed med tulipaner og blev meget betaget af dens enkle skønhed uden overflødig "pynt". Den stod bare der og svajede lige så stille med sin lange stængel med et hoved øverst, som synede alt for stort”.

Mæt af farver
Kirsten Milo er kendt for sine meget stærke farver, og anser det for vigtigt at bruge og udfordre farvernes sammensætning. Men det ændrede sig. Hun fortæller: ”For ca. 2 år siden fik jeg pludselig nok af alle de farver og måtte væk fra dem i en periode, hvorfor jeg arbejdede med sort tusch på hvidt papir, men motivet var tulipanen”.

”Jeg arbejder efterhånden både med akryl, olie og tusch på lærred. Jeg lader mig også inspirere af alle de mange teknikker der er, men afprøver også selv nogle teknikker.

Info:
Kirsten Milo har atelier i Greve, hun er uddannet dekoratør og er autodidakt som kunstmaler.
Hun udstiller i Tinggalleriet i Ebeltoft 27. juli - 6. august. Der afholdes fernisering d. 29. juli.

Egegård, Birkevej 39, Rønde: Fernisering fredag den 18. august kl. 17-19, hvor kunstneren er til stede og klar til en snak om sine billeder. Udstilling herefter september og oktober.
Egegård er åben man-fre 10-10, torsdag også 16-18.

Tidligere udstillinger i bl.a. i Papirfabrikken i Silkeborg, Filosofgangen i Odense, Helligåndshuset og Brøndsalen i København.

Se mere på www.kirsten-milo.dk