Portrætter på lærred i olie og akryl – og værker i grafik og collage.

Oplev billedkunstneren Birgit Gregersens udtryksfulde billeder på den nye store kunstudstilling i Egegård. Den åbner med fernisering onsdag 1. november kl. 19.00 – og kan ses indtil 30. december 2017.

Birgit Gregersen præsenterer her sig selv:

”Siden 2001 har jeg arbejdet fuldtids i atelier på Chokoladefabrikken i Højbjerg. Har desuden siden 2006 været medlem af kunstnergruppen De Ellevilde.
 
Jeg arbejder oftest i serier over bestemte temaer, som er tilbagevendende i kortere eller længere perioder. Det er ofte med mennesker i en eller anden sammenhæng. De sidste par år har jeg arbejdet med blomster og deres skyggebilleder.

Samtidig arbejder jeg med portrætter - meget ofte bestillingsarbejder. Det er vigtigt for mig at finde frem til et udtryk, som fortæller noget væsentligt om det menneske, der bliver portrætteret.
Mit foretrukne arbejdsområde er maleri på lærred i olie og akryl, men jeg er også optaget af grafik og collage.   

Siden 2002 har jeg udstillet flittigt både på censurerede udstillinger, gruppeudstillinger og separatudstillinger og jeg har solgt til kunstforeninger, private og offentlige institutioner.
Desuden har jeg været med i et par bogudgivelser bl.a. en kunst og kogebog, der hedder ELLEVILD mad KUNST, som er udgivet på Kvindemuseets forlag i 2015”.

Gode links til mere om Birgit Gregersen:
www.birgitgregersen.dk
www.chokoladefabrikken.com
www.deellevilde.com.

Adresse:
Birgit Gregersen, Tårbækvej 3, 8000 Århus C
birgitgregers@gmail.dk
Telefon: 23306636

Udstillingen er arrangeret i samarbejde mellem Rønde Kunstforening og Bregnet Sogns Kunstudvalg.

Tidligere udstillinger:

Kirsten Milo udstiller i september og oktober 2017

Billedkunstneren Kirsten Milo

Udstillingen åbner med fernisering fredag den 18. august kl. 17-19.

På udstillingen vil man kunne opleve mange tulipan-motiver. Om det fortæller Kirsten Milo:
”Mange er forundret over at jeg kan male tulipaner med så forskellige udtryk. Jeg har besluttet at så længe det er sjovt at arbejde med formen og udvikle den, gerne hen mod det abstrakte, ja, så længe holder jeg mig til tulipanen”.

Om hvorfor det blev tulipanen siger Kirsten Milo: Det begyndte med at jeg på et tidspunkt studerede et bed med tulipaner og blev meget betaget af dens enkle skønhed uden overflødig "pynt". Den stod bare der og svajede lige så stille med sin lange stængel med et hoved øverst, som synede alt for stort”.

Mæt af farver
Kirsten Milo er kendt for sine meget stærke farver, og anser det for vigtigt at bruge og udfordre farvernes sammensætning. Men det ændrede sig. Hun fortæller: ”For ca. 2 år siden fik jeg pludselig nok af alle de farver og måtte væk fra dem i en periode, hvorfor jeg arbejdede med sort tusch på hvidt papir, men motivet var tulipanen”.

”Jeg arbejder efterhånden både med akryl, olie og tusch på lærred. Jeg lader mig også inspirere af alle de mange teknikker der er, men afprøver også selv nogle teknikker.

Info:
Kirsten Milo har atelier i Greve, hun er uddannet dekoratør og er autodidakt som kunstmaler.
Hun udstiller i Tinggalleriet i Ebeltoft 27. juli - 6. august. Der afholdes fernisering d. 29. juli.

Egegård, Birkevej 39, Rønde: Fernisering fredag den 18. august kl. 17-19, hvor kunstneren er til stede og klar til en snak om sine billeder. Udstilling herefter september og oktober.
Egegård er åben man-fre 10-10, torsdag også 16-18.

Tidligere udstillinger i bl.a. i Papirfabrikken i Silkeborg, Filosofgangen i Odense, Helligåndshuset og Brøndsalen i København.

Se mere på www.kirsten-milo.dk

Maleren Christa Bugge udstiller i foråret

Maleren Christa Bugge udstiller sine værker i perioden 7.4 – 6.6.2017
Velkommen til fernisering fredag den 7. april kl. 17.00.

Christa Bugge fortæller om sit liv med kunsten:
”Siden min ungdom har jeg været optaget af kunst og den indflydelse kunsten har. Jeg begyndte dengang at eksperimentere med former og farver og fandt der igennem en helt ny verden. Som jeg, ved hjælp af undervisning og praksis, prøver at gennemtrænge både som beskuer og udøvende.
Jeg har gennem årene deltaget i flere kurser på Århus Kunstakademi. Jeg har taget privatundervisning hos kunstnerne Rich Manu, Ulla Dalsgaard og David Bonham (Mojacar Studios i Spanien) og endelig har jeg været på Kunsthøjskolen Vestjylland. 
Den mere teoretiske del af billedkunsten har jeg sat mig ind i ved hjælp af kunstforedrag i forskellige sammenhænge samt HF i billedkunst. Sidst har jeg gennemgået efteruddannelsen som billedpædagog fra Peter Sabro Seminariet”.
 
Fakta om Christa Bugge:
Født 16. august 1949
Autodidakt maler fra værkstedet ”Undergangen” i Århus, Gerlachsgade 1
Kunstsammenslutningen ”Åbne Døre anno 1997”
Medlem af kunstnergruppen Mangfoldigheden.
Fast tilknyttet Galleri Lyrum Rosensgade i Århus C.

Egegård: Birkevej 39, 8410 Rønde
Åben: Man-fre 10-13, torsdag også 16-18 - samt ved åbne arrangementer.