Stofcollager, patchworktæpper og acryl på lærred

 

Bente Kastberg udstiller i november og december sine værker "Kunst og collage med æstetiske brikker".

“Jeg har tegnet og malet, så længe jeg kan huske", fortæller Bente Kastberg i forbindelse med udstillingen.
"Først i mange år realistisk portrætmaleri, landskaber og opstillinger, oftest med blomstermotiver, som stadig går igen i mange af mine billeder. I de senere år har jeg bevæget mig i retning af det mere stiliserede og farvemæssigt abstrakte, men altid med et motivisk link til virkeligheden.

Jeg maler med akryl på lærred, men arbejder for tiden også med papircollage, hvor jeg splitter naturlige former og fundne motiver op i mindre flader og separate farvetoner, og hvor bestræbelsen går ud på at få ”brikkerne” til at danne en æstetisk helhed både kompositorisk, formmæssigt og farvemæssigt.

For nylig genoptog jeg arbejdet med stofcollager eller patchworktæpper. Der er svimlende mange muligheder i sammensætningen af farver og former og mange valg undervejs i processen. Min begejstring for mønstre og geometriske figurer kommer her til udtryk i rytmiske farveforløb, hvor formationernes gentagelse gerne skulle skabe både bevægelse og ro.

Jeg øver mig hele tiden i balancen mellem det rolige, enkle og det dynamisk spraglede, for jeg har brug for begge dele.”

Bente Kastberg har værksted sammen med andre kunstnere på Chokoladefabrikken i Højbjerg.

Fernisering 2. november kl. 17, hvor Bente Kastberg vil være til stede og præsentere sine værker. Udstillingen kan derefter ses frem til 30. december i Egegård i åbningstiden: Hverdage 10-13 og torsdag også 16-18 samt i forbindelse med arrangementer.

Egegård, Birkevej 39, 8410 Rønde.

 

 

 

Erik Boye udstiller i september og oktober

 

Erik Boye fortæller således om sig selv og sit forhold til billedkunsten:

"Jeg har tegnet og malet altid. Gået lange ture med tegneblokken i tasken. Malet indtil jeg flyttede hjemmefra. Så fulgte der en fase med grafik i studietiden. Jeg blev højskolelærer på Haslev Udvidede Højskole i 1984 og underviste blandt andet i tegning og grafik. Begyndte igen at male og udstille rock-inspireret maleri.

Da jeg i 1991 blev sognepræst Vodskov i Nordjylland, blev malerierne mere naturinspireret. Jeg maler mest nordisk landskabsmaleri. Mere pløret end klart. Det blæser, det løber og rådner på billederne. Er også inspireret af haven og af bibelske fortællinger.

Jeg standsede som præst i 2017 og bruger nu det meste af tiden på at male. Jeg tegner stadig meget og indlever mig i det, jeg ser. Jeg elsker også at male ude. For at male større billeder har jeg brug for at gå indenfor og få en distance. Selv de abstrakte billeder har et motiv".

Erik Boye flyttede sidste år til Skødstrup, og han nyder at egnen er ny for øjet. I juni var han på tegnetur til Cornwall i Sydengland.  Inspirationen fra denne rejse vil kunne opleves på udstillingen.

Det er en kunstner, som maler med en ekspressiv penselføring. Dette vil komme smukt og stærkt til udstyk i de billedværker, som udstilles i Egegård i Rønde.

Åbningstider:
Udstillingen kan ses i Egegård, Birkevej 39, 8410 Rønde.
Åben hverdage 10 - 13 og torsdag også 16 - 18 - samt i forbindelse med arrangementer.


Maj og juni: Fotokunst med Johan Legarth og Jonas Legarth

Når jeg ser din himmel, dine fingres værk, månen og stjernerne, som du satte der, hvad er da et menneske, at du husker på det, et menneskebarn, at du tager dig af det? Salmernes Bog 8, 4-5
Gud skabte de to store lys, det største til at herske om dagen, det mindste til at herske om natten. Første Mosebog 1, 16

Så kom der en fattig enke, som gav to småmønter af et par øres værdi. Markus 12, 42

 

"Når jeg ser din himmel" er 2 X Legarths fantastiske fotografier, som præsenteres af Kunstudvalget, når ny udstilling åbner i Egegård fredag 4. maj kl. 17.00.

Johan Legarth siger om fotoudstillingen "Når jeg ser din himmel":

"Vi har valgt titlen ”Når jeg ser din himmel” som overskrift for vores udstilling.
Det er længe siden, vi fik opgaven, så vi har haft god tid til at fotografere og udvælge fotos med en passende ledsagende bibeltekst til hvert enkelt foto.

Der er naturfotografier, portrætfotografier, og der er fotos, som viser livets smukke men også barske sider. Der er fotos fra det nære omkring Rønde og den danske natur, og der er fotos fra USA, New Zealand, Portugal og Orkney øerne.

Som antydet er vi far og søn, og vi har fotointeressen til fælles. Det har vi meget fornøjelse af. Vi er begge optaget af at komponere billeder, men også efterbehandling af billederne er interessant.
Der er således fotos med, der står helt, som de er taget i øjeblikket, men også fotos som har været igennem en mere omfattende efterbehandling.

Langt de fleste fotos er taget med Nikon spejlreflekskameraer, som vi begge bruger. Johan, som bor i Rønde, har forladt arbejdsmarkedet og har nu god tid til sin interesse. Jonas bor i Odense".

Udstillingen er støttet af Velux Fonden.

Åbningstider:
Udstillingen kan ses i Egegård, Birkevej 39, 8410 Rønde.
Åben hverdage 10 - 13 og torsdag også 16 - 18 - samt i forbindelse med arrangementer.

 


Sven Wemmelund og Christian Højlund udstiller i marts og april

Udstilling kan ses 2. marts til 1. maj i Egegård, Birkevej 39, Rønde. Fernisering fredag 2. marts kl. 17.

Det unyttiges kunst
Sven Wemmelund og Christian Højlund har hver for sig beskæftiget sig med maleriet og billedkunst i det hele taget igennem mange år.

De har begge  deltaget i kurser med forskellige kunstnere rundt omkring og især på Aarhus Kunstakademi og har adskillige udstillinger bag sig.

Nu har de så slået sig ned i bofællesskab på Ørnebjerggaard ved Rodskov, hvor de jævnligt mødes i ”stalden” ikke for at røgte kreaturer men billeder. For at holde hinanden til ilden, udfordre og opmuntre hinanden. Holde gang i pensel og kniv og holde livsmodet oppe.

Som én har sagt: ”Kunst er ophævet mismod”.
Ind imellem kan det godt være anfægtende at sidde dér og glo foran det tomme lærred mens tomheden og modløsheden breder sig indvendigt. Det virker så formålsløst og unyttigt.

I næste øjeblik er det en kæmpe befrielse, at kunst aldrig kan måles på nytteværdien. Den begynder nærmere der, hvor man slipper kontrollen og giver sig hen til det unyttige og formålsløse.
Den er fuld af lidenskab og leg, men ikke af alvorstunge ambitioner. Man fuldender ikke et værk, man forlader det. Derefter kan alt ske.

Åbningstider:
Udstillingen kan ses i Egegård, Birkevej 39, 8410 Rønde.
Åben hverdage 10 - 13 og torsdag også 16 - 18 - samt i forbindelse med arrangementer.


Gitte Torø udstiller i januar og februar

FERNISERING FREDAG 12. JANUAR KL. 17.00 I EGEGÅRD:
Kunstudvalget præsenterer ny flot udstilling med den lokale kunstner Gitte Torø.

Gitte Torø siger:
”Arbejdet med kunst har altid været en vigtig søjle i mit liv. I perioder har der været plads til at lade det fylde meget, og i andre mindre. Som ganske ung gik jeg på Villy Daugaards billedskole, og senere blev jeg uddannet billedkunstlærer og mor til fire børn.

Der har altid været masser af børn i mit liv. Det er derfor naturligt, at det naive udtryk er en vigtig inspirationskilde i mine malerier. Jeg arbejder abstrakt og ekspressivt og søger at ramme det ægte og umiddelbare udtryk”.

Til daglig underviser Gitte Torø en masse børn og unge og på Syddjurs Friskole i billedkunst og derud over arbejder hun som fast billedkunstlærer under Kulturskolen i Rønde.

Se mere på Gitte Torøs hjemmeside

Åbningstider:
Udstillingen kan ses i Egegård, Birkevej 39, 8410 Rønde.
Åben hverdage 10 - 13 og torsdag også 16 - 18 - samt i forbindelse med arrangementer.

Tidligere udstillinger:

Portrætter på lærred i olie og akryl – og værker i grafik og collage.

Oplev billedkunstneren Birgit Gregersens udtryksfulde billeder på den nye store kunstudstilling i Egegård. Den åbner med fernisering onsdag 1. november kl. 19.00 – og kan ses indtil 30. december 2017.

Birgit Gregersen præsenterer her sig selv:

”Siden 2001 har jeg arbejdet fuldtids i atelier på Chokoladefabrikken i Højbjerg. Har desuden siden 2006 været medlem af kunstnergruppen De Ellevilde.
 
Jeg arbejder oftest i serier over bestemte temaer, som er tilbagevendende i kortere eller længere perioder. Det er ofte med mennesker i en eller anden sammenhæng. De sidste par år har jeg arbejdet med blomster og deres skyggebilleder.

Samtidig arbejder jeg med portrætter - meget ofte bestillingsarbejder. Det er vigtigt for mig at finde frem til et udtryk, som fortæller noget væsentligt om det menneske, der bliver portrætteret.
Mit foretrukne arbejdsområde er maleri på lærred i olie og akryl, men jeg er også optaget af grafik og collage.   

Siden 2002 har jeg udstillet flittigt både på censurerede udstillinger, gruppeudstillinger og separatudstillinger og jeg har solgt til kunstforeninger, private og offentlige institutioner.
Desuden har jeg været med i et par bogudgivelser bl.a. en kunst og kogebog, der hedder ELLEVILD mad KUNST, som er udgivet på Kvindemuseets forlag i 2015”.

Gode links til mere om Birgit Gregersen:
www.birgitgregersen.dk
www.chokoladefabrikken.com
www.deellevilde.com.

Adresse:
Birgit Gregersen, Tårbækvej 3, 8000 Århus C
birgitgregers@gmail.dk
Telefon: 23306636

Udstillingen er arrangeret i samarbejde mellem Rønde Kunstforening og Bregnet Sogns Kunstudvalg.

Kirsten Milo udstiller i september og oktober 2017

Billedkunstneren Kirsten Milo

Udstillingen åbner med fernisering fredag den 18. august kl. 17-19.

På udstillingen vil man kunne opleve mange tulipan-motiver. Om det fortæller Kirsten Milo:
”Mange er forundret over at jeg kan male tulipaner med så forskellige udtryk. Jeg har besluttet at så længe det er sjovt at arbejde med formen og udvikle den, gerne hen mod det abstrakte, ja, så længe holder jeg mig til tulipanen”.

Om hvorfor det blev tulipanen siger Kirsten Milo: Det begyndte med at jeg på et tidspunkt studerede et bed med tulipaner og blev meget betaget af dens enkle skønhed uden overflødig "pynt". Den stod bare der og svajede lige så stille med sin lange stængel med et hoved øverst, som synede alt for stort”.

Mæt af farver
Kirsten Milo er kendt for sine meget stærke farver, og anser det for vigtigt at bruge og udfordre farvernes sammensætning. Men det ændrede sig. Hun fortæller: ”For ca. 2 år siden fik jeg pludselig nok af alle de farver og måtte væk fra dem i en periode, hvorfor jeg arbejdede med sort tusch på hvidt papir, men motivet var tulipanen”.

”Jeg arbejder efterhånden både med akryl, olie og tusch på lærred. Jeg lader mig også inspirere af alle de mange teknikker der er, men afprøver også selv nogle teknikker.

Info:
Kirsten Milo har atelier i Greve, hun er uddannet dekoratør og er autodidakt som kunstmaler.
Hun udstiller i Tinggalleriet i Ebeltoft 27. juli - 6. august. Der afholdes fernisering d. 29. juli.

Egegård, Birkevej 39, Rønde: Fernisering fredag den 18. august kl. 17-19, hvor kunstneren er til stede og klar til en snak om sine billeder. Udstilling herefter september og oktober.
Egegård er åben man-fre 10-10, torsdag også 16-18.

Tidligere udstillinger i bl.a. i Papirfabrikken i Silkeborg, Filosofgangen i Odense, Helligåndshuset og Brøndsalen i København.

Se mere på www.kirsten-milo.dk