fredag16mar2018

"Lillys Danmarkshistorie" i Egegård

fredag16mar2018 kl. 09:30 - 12:00

Højskoledag: Forfatteren Pia Fris Laneth fortæller 150 års Danmarkshistorie som en familiekrønike, hvor vi følger kvinderne på familiealbummets gul-brune billeder og hører deres fantastiske historie.

Oldemødre med store børneflokke knokler hele livet for at holde sulten fra døren, først som tyende, siden som gifte koner uden stemmeret og forældremyndighed over deres børn. Mormoren fra en fattig, jysk landsby er på nippet til at dø i barselsseng, farmoren vokser op i et selvbevidst arbejdermiljø i et af Københavns brokvarterer og forsørger sine uægte børn med symaskinen, indtil hun finder sit livs kærlighed.

Pia Fris Laneths mor, Lilly, en drømmer fra et indremissionsk hedesogn, bliver født i 1930 og kommer i ulykke som syttenårig. Hun foretager den lange rejse fra roemarkerne til velfærdsdanmarks køkkenmaskiner og charterrejser.

Kort sagt masser af stolt kvindelig livskraft i en nærværende danmarksfortælling om kjolernes længde, lønnens størrelse, prævention, enlige mødre og kvindekamp for retten til at være statsborger, for frihed — og sjov.

Pia Fris Laneth udgav i 2006 bogen Lillys Danmarkshistorie - læs mere her
Pia Fris Laneth på facebook

Info:
Fredag den 16. marts kl. 9.30-12.
Egegård, Birkevej 39, 8410 Rønde
Alle er velkommen
Højskolesange, formiddagskaffe med rundstykker og foredrag.
Pris for det hele: 25 kr.Lillys Danmarkshistorie er et inspirerende foredrag om kvindeliv i fire generationer

Forfatteren Pia Fris Laneth