tirsdag13nov2018

Foredrag: Mediernes magt og snarlige afmagt

tirsdag13nov2018 kl. 19:30 - 20:30

Foredrag med fhv. direktør for TV Midt/Vest Ivar Brændgaard, som stiller skarpt på mediernes rolle og indflydelse.

Ivar Brændgaard vil fortælle om, hvordan medierne blev kaldt den fjerde statsmagt og i en nær fortid var nåleøjet, der bestemte, hvad der skulle kastes lys over, og hvad der skulle overses.

Medierne filtrerede og udvalgte, hvad læsere, lyttere og seere skulle vide om verden, Danmark og det lokale område. De kaldte det med Ivar Brændgaards ord prioritering, men ofte var der tale om vilkårlighed.

I foredraget vil den tidligere tv-direktør fortælle om, hvordan mediernes magt er under snarlig afvikling. Avisabonnementerne styrtdykker år efter år, kun folk over 50 år ser det tv, der bliver udbudt, når det bliver sendt (flow-tv), og annoncekronerne forsvinder ud af landet til nogle få magtfulde udlændinge.

De nye sociale medier gør det muligt for for eksempel politikere og interesseorganisationer at få deres budskaber uredigeret ud til de udvalgte modtagere, og det er der både spændende og uhyggelige perspektiver i.

De kendte mediers nedtur skaber et magt-tomrum, der kan blive særdeles farligt for folkestyre og demokrati. En præsidents tweets, bevidste løgnehistorier og russernes påvirkning af demokratiske valg via Facebook kan få os til at længes tilbage til de traditionelle mediers troværdige filtrering af nyhedsstrømme.

Info:
Arrangementet foregår i Thorsager Præstegårdslade
Kaffe med brød: 20 kr.
Alle er velkomne