fredag18jan2019

Kirkehøjskole med Jens Smærup Sørensen

fredag18jan2019 kl. 09:30 - 12:00

Højskoleformiddag i Thorsager Præstegårdslade med forfatteren Jens Smærup Sørensen:
”Hvordan vi alle blev moderne”

Med udgangspunkt i sin anmelderroste selvbiografi ”Jens” vil Jens Smærup Sørensen fortælle om sit eget liv og de erfaringer, han har gjort undervejs.

Omkring 1960 ophørte Danmark med hovedsagelig at ernære sig af fødevareproduktion og dermed forandrede de livsformer, der var knyttet til bondesamfundet sig i rasende tempo med en stor affolkning af landområderne til følge.

Jens Smærup Sørensens fortælling begynder i barndomsårene ved landbruget i landsbyen Staun i Vesthimmerland og fortsætter med skolegang i Nibe, gymnasietid i Aalborg. Opbruddet fra hjemegnen og studieår med danskstudium på Aarhus Universitet, og den slutter med Jens Smærup Sørensens nuværende ståsted som forfatter, ægtemand og far.

Der er tale om et perspektiveret billede af Danmarks udvikling fra 1940’erne helt frem til i dag, hvor der er sket store små forandringer i forhold til og med livet på landet, stormfulde ægteskaber, kønsroller i bås og dialekter, der forsvinder.

Det er en af Danmarks mest læste nulevende forfattere, som kommer på besøg i Kirkehøjskolen i Thorsager den 18. januar. 

Jens Smærup har et stort forfatterskab bag sig, bl.a. med bogtitler som ”Mærkedage”, ”Hjertet slår og slår” og ”Feriebørn”, og han er tillige kendt som en meget dygtig formidler og fortæller.
 
Der venter derfor givetvis en inspirerende og indholdsrig formiddag med et møde med en spændende kulturpersonlighed.

Højskoledagen vil naturligvis også vil være omkranset af gode sange fra Højskolesangbogen.

Som altid begynder dagen med kaffe og rundstykker kl. 9.30 - i Thorsager Præstegårdslade. 

Gratis taxa: Thorsager 86379082  -  Bregnet 86371410