torsdag28mar2019

Foredrag: Folkekirken som folkets kirke

torsdag28mar2019 kl. 19:30 - 20:30

Ulla Morre Bidstrup tegner et aktuelt billede folkekirken lige nu og stiller spørgsmålet: Er den folkets kirke? Hvem bestemmer i grunden i kirken og hvilke udfordringer og hvilke muligheder står Folkekirken overfor i en tid præget af individualisme?

Ulla Morre Bidstrup: ”Der er mange om at bestemme og om at bruge folkekirken – og om at holde af den. Men hvad gør i grunden folkekirken til folkekirke? Er det andelen af danskere, der er medlemmer? Er det kirkens evne til at være relevant som en del af folks og folkets liv? Eller er det afgørende, hvem der har ansvaret for kirken?”

Ulla Morre Bidstrup:
Ulla Morre Bidstrup var i en årrække sognepræst på Djursland, fra 1993 i Ålsø, Hoed, Vejlby og Homå og fra 2000 og seks år frem i Thorsager og Bregnet. Med bl.a. en ph.d-afhandling i baggagen om de kirkelige handlinger som kirkens afgørende kontaktpunkt til befolkningen, fortsatte hun som lektor på præsteuddannelsen på Pastoralseminaret. Ulla Morre Bidstrup er i dag uddannelses- og afdelingsleder på Folkekirkens uddannelses- og videnscenter.

Info:
Thorsager Præstegårdslade
Kaffe og thé med brød: 20 kr.
Alle er velkomne

Ulla Morre Bidstrup vender tilbage til Thorsager, hvor hun tidligere var sognepræst