fredag05apr2019

"Altid allerede elsket" - om musikeren Peter Bastian

fredag05apr2019 kl. 09:30 - 12:00

Kirkehøjskole: Helle Skaarups fortæller personligt og stærkt om musikeren Peter Bastian, som hun var gift med i et kort årrække, og som før sin død fik udgivet bogen “Altid allerede elsket”.

Bogen blev til ved en samtale på Arresødal Hospice, hvor forfatteren Tor Nørretranders var på besøg hos Peter Bastian 11 dage før Peter Bastians død, og hvor de to venner talte sig gennem alt det, Peter Bastian havde på hjerte.  Efterfølgende blev et let redigeret båndudskrift til bogens tekst.
 
Peter Bastian er født den 25. august 1943, døbt den 27. juni 2015 og død den 27. marts 2017. Han mødte Helle Skaarup i 2009, og de blev gift i 2014. Helle Skaarup forstander på Løgumkloster Refugium.
 
Helle Skaarup skriver:
 
“Vi fik 7 år sammen, og jeg vil gerne dele ud af alle de gaver, som jeg fik gennem mit møde og ægteskab med Peter. Bevidstheden som ressource og samarbejdspartner har været et omdrejningspunkt, og undervejs i fortællingen kommer vi omkring meget mellem jord og himmel.”

Uddrag af artikel fra "Udfordringen":
Peter Bastian udgav i 1987 bogen »Ind i musikken«, hvor han markerede sig som alternativ og new age’er. Han medvirkede i tv og radio, han havde mediteret siden ungdomsoprøret i 1968 og opfattede musikken åndeligt.

Det passede ind i tiden, og bogen blev rost, og Peter Bastian fik – naturligvis også på grund af sin musikalske dygtighed – en strålende karriere.

Han blev interviewet i aviser og tidskrifter, tv og radio, holdt utallige foredrag og modtog prestigefyldte hæderspriser, bl.a. Jacob Gades Musikpris, Danmarks Radios Rosenkjærprisen og Gyldendals faglitterære pris. Han blev også Ridder af Dannebrog.

Han var oprindelig uddannet i teoretisk fysik på Københavns Universitet, men uddannede sig sideløbende som klassisk fagottist på musikkonservatoriet. Ved siden af at være professionel musiker underviste og komponerede han.

Men den store anerkendelse og hans musikalske og filosofiske dygtighed var ikke nok – for ham selv.

I de senere år bevægede han sig i retning af kristendommen. Selv om han havde mediteret siden 1968, ville han nu hellere i kirke! Han var dybt betaget af Jesus og hans betingelsesløse kærlighed, og Peter blev som 72-årig døbt i Løgumkloster, hvor han boede til sidst sammen med hustruen Helle Skaarup, der bestyrer Refugiet.

 
Info:
Alle er velkommen i Kirkehøjskolen.
Formiddagskaffe med rundstykker: 20 kr.
Arrangementet afholdes i Thorsager Præstegårdslade

 

 

Helle Skaarup fortæller om sin mand, musikeren Peter Bastian