fredag17maj2019

500 km med en cello bagpå – til koncert i Bregnet Kirke

fredag17maj2019 kl. 16:00 - 17:00

Mød cellisten, og cyklisten Ida Riegels på hendes koncerttur på cykel gennem Danmark.

Turen starter den 2. maj med åbningskoncert i Helligåndskirken i København, og ca en måned og 500 km senere er Ida Riegels fremme i Skagen. Undervejs gør hun holdt og giver koncert mere end 30 steder langs ruten. På slotte, i kirker, for 5 æsler på Djursland og meget mere.

Et af stederne på turen er Bregnet Kirke hvor Ida spiller koncert på sin selvbyggede cello og fortæller om livet som omrejsende musiker.

Har prøvet turnéliv i hele verden
Ida Riegels er uddannet fra Det Kongelige Danske musikkonservatorium i København og har turneret i mange dele af verden. De seneste år har hun bl.a. optrådt i USA, Indien og Japan, rejst i Bachs fodspor gennem Tyskland og gennemført en koncerttur på cykel hele vejen langs Rhinen op gennem Europa.

Kom og hør en unik koncert i Bregnet Kirke fredag d. 17.maj kl.16.00.

Følg med på hendes tur gennem Danmark på bloggen “500 km Cello”:
www.ida-riegels.dk/500-km-cello-danmark

I et interview med Cykelmagasinet Euro Velo:

Hvad har fået dig til at ville tage på koncerttur på cykel?

"Ligesom en del andre danskere har jeg ikke noget kørekort, så cyklen er mit primære transportmiddel.
Men mest af alt er det fordi jeg elsker den frihed man har på cykel. Desuden har jeg fundet ud af at cykling er godt for to vigtige ting:

1. Når man er i god form stiger ens koncentrationsevne mærkbart. Det program jeg spiller består af mere end 10.000 toner, som jeg spiller uden ad. Det er meget nemmere efter et par timer i frisk luft på cykel.

2. Når man rejser på cykel møder man en masse inspirerende mennesker - især når man har en stor knald-rød cellokasse bagpå - Prøv det!

Møder med mennesker og de historier som nogle folk fortæller er en stor del af inspirationen for mig til koncerterne".

 

 

Musikeren Ida Riegels spænder sin cello på cyklen og tager på Danmarksturné. Fredag den 17. maj kl. 16 når hun til Bregnet Kirke