Tulipanen er en klar favorit

KUNSTUDSTILLING: Billedkunstneren Kirsten Milo er betaget af tulipanens enkle form, og med sine farvestærke blomsterbilleder indtager hun Egegård med stor udstilling i september og oktober. Fernisering fredag den 18. august kl. 17-19, hvor kunstneren er til stede og glæder sig til en snak om billederne.

Kirsten Milos foretrukne motiv har i mange år været tulipaner. Hun fortæller:
”Mange er forundret over at jeg kan male tulipaner med så forskellige udtryk. Jeg har besluttet at så længe det er sjovt at arbejde med formen og udvikle den, gerne hen mod det abstrakte, ja, så længe holder jeg mig til tulipanen”.

Om hvorfor det blev tulipanen siger Kirsten Milo: Det begyndte med at jeg på et tidspunkt studerede et bed med tulipaner og blev meget betaget af dens enkle skønhed uden overflødig "pynt". Den stod bare der og svajede lige så stille med sin lange stængel med et hoved øverst, som synede alt for stort”.

Mæt af farver
Kirsten Milo er kendt for sine meget stærke farver, og anser det for vigtigt at bruge og udfordre farvernes sammensætning. Men det ændrede sig. Hun fortæller: ”For ca. 2 år siden fik jeg pludselig nok af alle de farver og måtte væk fra dem i en periode, hvorfor jeg arbejdede med sort tusch på hvidt papir, men motivet var tulipanen”.

”Jeg arbejder efterhånden både med akryl, olie og tusch på lærred. Jeg lader mig også inspirere af alle de mange teknikker der er, men afprøver også selv nogle teknikker.

Info:
Kirsten Milo har atelier i Greve, hun er uddannet dekoratør og er autodidakt som kunstmaler.
Hun udstiller i Tinggalleriet i Ebeltoft 27. juli - 6. august. Der afholdes fernisering d. 29. juli.

Egegård, Birkevej 39, Rønde: Fernisering fredag den 18. august kl. 17-19, hvor kunstneren er til stede og klar til en snak om sine billeder. Udstilling herefter september og oktober.
Egegård er åben man-fre 10-13, torsdag også 16-18.

Tidligere udstillinger i bl.a. i Papirfabrikken i Silkeborg, Filosofgangen i Odense, Helligåndshuset og Brøndsalen i København.

Se mere på www.kirsten-milo.dk

Citater af Kirsten Milo:

"Da jeg var meget ung, var kunst kun for de særligt indviede og bestemt ikke noget alle beskæftigede sig med. Selv det at tegne var ikke noget rigtigt arbejde, og en tegner var nok nogle af de mest fattige. Sådan tror jeg, opfattelsen var hos mange mennesker.
Jeg fik i stedet kendskab til et kreativt fag – dekoratør – og det blev jeg så. Jeg var glad og havde store planer, som ikke blev til virkelighed, til gengæld fandt jeg min store kærlighed, og vi skabte vores egen lille familie, så årene gik, inden jeg for alvor kunne tage fat på kunsten igen".

"Jeg arbejder målrettet, men derfor kan billedet godt ændre sig under processen. jeg kan godt finde på at male et billede over, men med det mål, at det overmalede motiv delvis kan bruges i det nye. Det kan der komme et spændende billede ud af – det er prøvet et par gange".

Del dette: