Luther-fest i de tre kirker: En søndag med reformationen i ord, musik og salmer, et æbletræ samt en fantastisk musikfortælling i historiske dragter

Søndag den 29. oktober kl. 14.45 optræder Lisbeth Weitemeyer og trioen Corde di Gioia –Strings of Joy i Bregnet Kirke med bevægende fortælling og musik om reformationstiden. Eftermiddagen begynder med en familiegudstjeneste med 500 æbler. Men festen starter allerede om formiddagen i både Thorsager og Feldballe kirker.

Dagens program i de tre kirker:

Thorsager Kirke kl. 10.30 og Feldballe Kirke kl. 10.30:
Reformationsgudstjenester med Martin Luther i både ord og musik og de kendte salmer af Martin Luther.
Den nye Luther-salme ”Når du vil” af Holger Lissner synges i Thorsager.

Efter gudstjenesterne går vi ud og planter et æbletræ på kirkegårdene. Som Luther sagde: Hvis verden gik under i morgen, ville jeg plante et æbletræ i dag.
I begge kirker sluttes med våbenhuskaffe.

Bregnet Kirke kl. 13.30:
Familiegudstjeneste med spejdere og 500 æbler i en sjov reformationshistorie, med sognepræsterne Anne Marie Tolbod og Morten Bay-Mortensen.

Efter gudstjenesten går vi ud på kirkegården og planter et æbletræ, inspireret af Luther, der sagde: "Også selvom jeg vidste, at Jorden ville gå under i morgen, ville jeg plante et æbletræ i dag," sagde Martin Luther.

Efter plantningen serveres kaffe, saftevand og lutter lagkage i det nye maskinhus på p-pladsen foran Bregnet Kirke.

Kl. 14.45 forsætter vi i kirken med forestillingen "Reformation i ord og toner"
- en dramatiseret fortælling med Lisbeth Weitemeyer og trioen Corde di Gioia –Strings of Joy. Forestillingen er mest for de voksne.

Tag med på en rejse gennem reformatoren Martin Luthers liv og oplev det berømte år 1517, hvor han slog sine 99 teser op på kirkedøren i Wittenberg, og dermed satte gang en ny bevægelse i kirken.

Lisbeth Weitemeyers bevægende fortælling følges smukt og stemningsfuldt på vej af tidens sang og musik på historiske instrumenter af trioen Corde di Gioia – Strings of Joy. Alle medvirkende bærer historiske dragter.

Lisbeth Weitemeyer fremstiller historien som Christian III hofmesterrinde. På sit dødsleje har han bedt hende om at samle og gennemskrive de mange dokumenter, han gemmer i et skrin i sit skrivekammer på Koldinghus.
Dette arbejde er nu til ende og hofmesterinden kan fortælle reformationens historie.

Musik og sang er fra sen middelalder til tidlig renæssance med et par enkelte nutidige indslag. Der synges på latin, italiensk, engelsk, tysk og dansk. Tidens instrumenter er lut, fløjte, sækkepibe og tromme.

Info:
Forestillingen "Reformationen i ord og toner" er skabt i et samarbejde mellem dramaturgen og fortælleren Lisbeth Weitemeyer og musikgruppen Corde di Gioia, der består af pianist og sopran Maria Johannsen og hendes døtre Anna og Giuly. 
Begge piger spiller foruden klaver flere instrumenter, bl.a. cello, violin, sækkepibe og fløjte. Alle tre synger flerstemmigt og enstemmigt på flere sprog.

OBS. Arrangementet "Reformationen i ord og toner" koster 50 kr. i entré. Det er lavet i samarbejde med FOF Djursland.

Billetter:

Enten på FOF's hjemmeside på linket
eller på Kordegnekontoret i Egegård, Birkevej 39, 8410 Rønde: Mandag -fredag 10-13, torsdag også 16-18.
Evt. resterende billetter sælges i kirken inden arrangementet begynder.


Del dette: