Dåbskluden – den holder vand!

Sognepræst Ann Maj Lorenzen, idékvinden bag dåbskluden, der er blevet en landsdækkende succes

Et af de projekter der er blevet sat i søen her i Thorsager-Bregnet-Feldballe, er at lade kvinder i menigheden strikke og hækle dåbsklude til de børn, der bliver døbt i vore sogne. Det var med stor spænding vi gik i gang for godt et år siden, men projektet har vist sig at blive overordentligt godt modtaget, ikke bare hos os, men også i næsten 500 andre kirker i landet. I dag får nok halvdelen af alle dåbsbørn en håndlavet dåbsklud med hjem som minde om dåbsdagen!

I sensommeren vandt dåbskluden 3. pladsen i Kristeligt Dagblads konkurrence om bedste kirkelige initiativ, og googler man ordet dåbsklud, dukker der mange sider op, der alle fører til artikler, kirkeblade og omtaler af hvor man strikker dåbsklude.

En af artiklerne er fra Haderslev Stiftsmagasin, hvor man kan læse om hvordan dåbskludeprojektet satte gang i endnu flere tiltag i det lille sønderjyske sogn, Holbøl - Se artiklen her

Ann Maj Lorenzen får mange henvendelser vedr. dåbskluden og mange positive bemærkninger om hvordan det er at være med i projektet. F.eks. skriver Hanne i facebookgruppen ”Vi strikker dåbsklude”: ”Jeg har lige fået at vide, at en af vores dåbsklude fra Asmild kirke er fulgt med lille Frida, som blev døbt 1. søndag i advent, til Bruxelles. Det er hyggeligt at vide, at den er kommet så langt væk.”

Dybe samtaler, mens man strikker
I december blev der bragt en artikel i ugebladet Hendes Verden (nr.49-17), og her fortæller Aino, som var ny tilflytter, og i dag strikker dåbsklude til Køge kirke:
”Det giver mig meget at sidde sammen med de andre kvinder i sognegården. De har forskellige motiver for at være med. Nogen er f.eks. blevet alene efter at have mistet deres mand og snakker med os andre om det. Der foregår mange dybe samtaler, mens vi strikker, som jeg lærer noget af.
Jeg synes, der er mange ting i dåbskludestrik....Da jeg i sommer så en annonce i lokalavisen om, at kirken søgte kvinder til at strikke dåbsklude, fik jeg lyst til at være med. Jeg er også kommet med i andre ting i Køge. Men dåbskludene har været medvirkende til, at jeg nu er ved at opbygge et netværk her.”

Flere strikkecaféer på vej
Vi forsætter selvfølgelig med at strikke dåbsklude her hos os i Thorsager-Bregnet-Feldballe, men vi har også nye ting i støbeskeen, bl.a. et spændende ønske fra en af kirkens medarbejdere, som vi måske får mulighed for at gå i gang med...

Vi holder strikkecafé i Egegård, Rønde, lørdag d. 20. januar og lørdag d. 24. februar i tidsrummet 13-16.


                                                                                Vandkants-fotograf: Palle Dall Larsen

 

Del dette: