Kunstudstilling: Unyttigt og farverigt

Fredag den 2. marts kl. 17.00 åbner ny stor kunstudstilling i Egegård med billeder af Sven Wemmelund og Christian Højlund. De præsenteres deres værker således: "Det unyttiges kunst".

Udstilling kan ses 2. marts til 1. maj i Egegård, Birkevej 39, Rønde.

Det unyttiges kunst
Sven Wemmelund og Christian Højlund har hver for sig beskæftiget sig med maleriet og billedkunst i det hele taget igennem mange år.

De har begge  deltaget i kurser med forskellige kunstnere rundt omkring og især på Aarhus Kunstakademi og har adskillige udstillinger bag sig.

Nu har de så slået sig ned i bofællesskab på Ørnebjerggaard ved Rodskov, hvor de jævnligt mødes i ”stalden” ikke for at røgte kreaturer men billeder. For at holde hinanden til ilden, udfordre og opmuntre hinanden. Holde gang i pensel og kniv og holde livsmodet oppe.

Som én har sagt: ”Kunst er ophævet mismod”.
Ind imellem kan det godt være anfægtende at sidde dér og glo foran det tomme lærred mens tomheden og modløsheden breder sig indvendigt. Det virker så formålsløst og unyttigt.

I næste øjeblik er det en kæmpe befrielse, at kunst aldrig kan måles på nytteværdien. Den begynder nærmere der, hvor man slipper kontrollen og giver sig hen til det unyttige og formålsløse.
Den er fuld af lidenskab og leg, men ikke af alvorstunge ambitioner. Man fuldender ikke et værk, man forlader det. Derefter kan alt ske.

Åbningstider:
Udstillingen kan ses i Egegård, Birkevej 39, 8410 Rønde.
Åben hverdage 10 - 13 og torsdag også 16 - 18 - samt i forbindelse med arrangementer.

Del dette: