Folket synger i Thorsager

”Halleluja – Kristus er opstanden” – lyder det i flerstemmige og vellydende sangtoner ud fra Præstegårdsladen i Thorsager, hvis man går forbi en torsdag ind under aften. Og standser man op, vil man også kunne høre begejstrede udbrud som ”super” og ”rigtig flot”. Det er dirigenten Tove Barrett, som med smilende ansigt og lette anslag på klaveret roser sine sangere.

Sangerne er 12 - 14 voksne kvinder og mænd, som tilsammen udgør Thorsager Folkekor, og som i disse uger mødes i en hyggelig time efter fyraften for at øve en sats og en håndfuld salmer, som skal indgå i den festlige påskegudstjeneste i Rundkirken den 1. april.

Nogle af sangerne er gengangere, for andre er det første gang, og for de fleste giver netop dette kor god mening, da musikken har et bestemt formål.
Folkekoret er nemlig et såkaldt lejlighedskor, der synger til højtider og aftengudstjenester, og dermed leverer en ekstra musikalsk oplevelse til kirkegængerne.
Det klares med ganske få og koncentrerede øvegange, hvilket er en tiltalende facon, hvis man elsker at synge, men ikke kan få tid til den helt store kordeltagelse.

Når påsken er vel overstået, er den aktuelle opgave løst. Og så samler Tove Barrett igen Folkekoret og varmer stemmer op til pinse-sang.
Måske dukker nye op, for man melder sig kun til en enkelt opgave ad gangen. Men de fleste tager hele ”årspakken”, for hyggen og fællesskabet kan man godt blive lidt afhængig af.

Tove Barrett får det til at klinge
Tove er organist i Thorsager, Bregnet, og Feldalle kirker (sammen med Helle Sandberg Zederkof og Annette Gammelgaard). Ud over Folkekoret leder hun også Thorsager Kirkes Spirekor og Børne-Ungdomskor.

Om Folkekoret siger hun: ”Det er for alle voksne, og man kan i princippet komme lige ind fra gaden og være med. Det eneste vi forventer er sangglæde, men naturligvis skal man også have lidt sans for toner, for at det kan fungere. Vi synger ofte tostemmigt, og det er ikke svært for sanginteresserede. Og så synger vi sange med rytmisk islæt, det appellerer bredt”

Koret synger udvalgte torsdage kl. 17 til 18 i Thorsager Præstegårdslade, og næste gang er den 15. marts. Efter påske øver man nogle sange og satser, der kan opleves i kirken til pinsegudstjenesten.

Interesseret i at synge med i Thorsager Folkekor?
Du er velkommen til at kontakte Tove Barrett på telefon 3072 3347 eller mail: tove.barrett@mail.tele.dk

Se hele artiklen i Kirkenyt marts

 

 

 

Del dette: