Ny kunst på væggene i Egegård i september og oktober

.

.

Billedkunstneren Erik Boye

I de første to efterårsmåneder udstiller billedkunstneren Erik Boye sine værker i Egegård. Der er fernisering fredag 31. august kl. 17.00, hvor man kan møde kunstneren.

Erik Boye fortæller således om sig selv og sit forhold til billedkunsten:

"Jeg har tegnet og malet altid. Gået lange ture med tegneblokken i tasken. Malet indtil jeg flyttede hjemmefra. Så fulgte der en fase med grafik i studietiden. Jeg blev højskolelærer på Haslev Udvidede Højskole i 1984 og underviste blandt andet i tegning og grafik. Begyndte igen at male og udstille rock-inspireret maleri.

Da jeg i 1991 blev sognepræst Vodskov i Nordjylland, blev malerierne mere naturinspireret. Jeg maler mest nordisk landskabsmaleri. Mere pløret end klart. Det blæser, det løber og rådner på billederne. Er også inspireret af haven og af bibelske fortællinger.

Jeg standsede som præst i 2017 og bruger nu det meste af tiden på at male. Jeg tegner stadig meget og indlever mig i det, jeg ser. Jeg elsker også at male ude. For at male større billeder har jeg brug for at gå indenfor og få en distance. Selv de abstrakte billeder har et motiv".

Erik Boye flyttede sidste år til Skødstrup, og han nyder at egnen er ny for øjet. I juni var han på tegnetur til Cornwall i Sydengland.  Inspirationen fra denne rejse vil kunne opleves på udstillingen.

Det er en kunstner, som maler med en ekspressiv penselføring. Dette vil komme smukt og stærkt til udstyk i de billedværker, som udstilles i Egegård i Rønde.

Der er fernisering i Egegård, Birkevej 39 i Rønde:
Fredag den 31. august kl. 17.00.

Del dette: