Ny kunstudstilling med farvestrålende stofcollager og patchworktæpper

Bente Kastberg udstiller i november og december i Egegård i Rønde: "Kunst og collage med æstetiske brikker. Der er fernisering fredag 2. november kl. 17 og det er Rønde Kunstforening i samarbejde med Bregnet Sogns kunstudvalg, der arrangerer begivenheden.

Bente Kastberg siger om sig selv:

“Jeg har tegnet og malet, så længe jeg kan huske. Først i mange år realistisk portrætmaleri, landskaber og opstillinger, oftest med blomstermotiver, som stadig går igen i mange af mine billeder.

I de senere år har jeg bevæget mig i retning af det mere stiliserede og farvemæssigt abstrakte, men altid med et motivisk link til virkeligheden.

Jeg maler med akryl på lærred, men arbejder for tiden også med papircollage, hvor jeg splitter naturlige former og fundne motiver op i mindre flader og separate farvetoner, og hvor bestræbelsen går ud på at få ”brikkerne” til at danne en æstetisk helhed både kompositorisk, formmæssigt og farvemæssigt.

For nylig genoptog jeg arbejdet med stofcollager eller patchworktæpper. Der er svimlende mange muligheder i sammensætningen af farver og former og mange valg undervejs i processen. Min begejstring for mønstre og geometriske figurer kommer her til udtryk i rytmiske farveforløb, hvor formationernes gentagelse gerne skulle skabe både bevægelse og ro.
Jeg øver mig hele tiden i balancen mellem det rolige, enkle og det dynamisk spraglede, for jeg har brug for begge dele.”

Bente Kastberg har værksted sammen med andre kunstnere på Chokoladefabrikken i Højbjerg.

Alle er meget velkomne til fernisering fredag 2. november kl. 17, hvor Bente Kastberg vil være til stede og præsentere sine værker. Udstillingen kan derefter ses frem til 30. december i Egegård i åbningstiden:
Hverdage 10-13 og torsdag også 16-18 samt i forbindelse med arrangementer.

Adresse: Egegård, Birkevej 39, 8410 Rønde.

Se evt mere om Rønde Kunstforening på http://roendekunstforening.dk/

Del dette: