Mød drop-in-brudeparrene

Jan og Rikke blev drop-in-bryllupsdagens første nygifte par.

Thomas og Mie mødte op i det store skrud og fik deres traditionelle drømme-kirkebryllup i en komprimeret udgave.

I fredags løb Djurslands første drop-in-bryllup af stablen i Bregnet Kirke. Dagen mundede ud i tre glade nyslåede ægtepar. Vi fangede parrene på bryllupsdagen for at lære dem lidt bedre at kende og høre om deres oplevelse af den atypiske kirkevielse.

Af Elisabeth Kjærsgaard Jespersen

Dagens første brudepar var Jan Aagaard Munk og Rikke Juhl Kjærgaard, der begge er 44 år. De har været kærester i knap 3 år. Og det blev sognepræst Ann Maj Lorenzen, som stod for deres vielse.

For Jan og Rikke var beslutningen om en drop-in-vielse i høj grad impulsiv: ”Vi så opslaget på Facebook i går aftes og søgte om prøvelsesattesten i morges klokken syv, og havde den så klar til klokken ti.” siger Jan i et smil og tilføjer: ”Og vi har også nået at skaffe en brudebuket i mellemtiden.” Rikke stemmer i: ”Det var meget impulsivt. Jeg har før været gift på et rådhus, og det ville jeg gerne være fri for at skulle igen. Så da vi opdagede den her mulighed, hvor vi kunne slippe for det helt store bryllup og få et intimt bryllup, som stadig var i kirken, slog vi til.”

Parret havde megen ros til overs for oplevelsen og ikke mindst Ann Majs indsats: ”Jeg ved ikke, om jeg helt havde nået at få nogle forventninger, men jeg synes, det var meget, meget fint. Vi følte, at vi var helt særligt udvalgt - selvom det foregik på den her anderledes måde, så fik præsten det til at handle om os og kærlighed”, forklarer en rørt Rikke.

Resten af parrets bryllupsdag kom også til at stå i impulsivitetens tegn: ”Bagefter skal vi nok ud og have noget lækkert mad, tror jeg. Vi har jo ikke haft tid til at planlægge ret meget”, konkluderer Rikke og griner.

Det andet par, der valgte drop-in-vielsen i Bregnet, var Thomas Nicolaj Thrane og Mie Elise Duval Thrane på hhv. 25 og 24. Det unge par har været kærester i 6 år og blev viet af sognepræst Anne Marie Tolbod.

Thomas og Mie var begge enige i, at drop-in-konceptet kombinerede det bedste ved rådhusvielsen og det traditionelle kirkebryllup: ”Vi kunne gode lide, at vi fik det hurtige bryllup, men i en kirke, så vi blev viet på den ”rigtige” måde, forklarer Mie og tilføjer, at vielsen også endte med at leve op til deres forventninger: ”Det var lige, som det skulle være – ikke for langt og ikke for kort. Jeg synes, det var så skønt.” Thomas nikker enigt.

Efter selve vielsen, hvor parrets venner og familie deltog, tog hele flokken til bryllupsfest hjemme hos Mies forældre i Randers.

Det sidste brudepar, som tog imod tilbuddet om at blive viet på en anderledes måde, ønsker at være anonyme, men ville alligevel gerne dele ud af deres perspektiv på dagen. Fredagens sidste par på 53 og 54 har været kærester i over 30 år. Deres vielse stod Jørgen Gleerup for.

For var dem var det ligefrem drop-in-konceptet, som fik dem til at springet og blive viet: ”Det var faktisk på grund af det her nye tiltag, at vi besluttede os for at blive gift. Vi har ikke fået taget os sammen til at holde det traditionelle bryllup, og rådhuset var ikke lige os. Så det her var bare så rigtigt”, siger den smilende brud efter vielsen.

Begejstringen stråler da også ud af de to nygifte, som forklarer, at de, til trods for at de kom alene, følte sig taget rigtig godt imod under hele vielsen. Den helt store fejring må dog vente et stykke tid, forklarer de: ”Vi er lidt uheldigt stillet, for vi har nogle andre aftaler nu her. Så vi skal faktisk bare hjem og være ”normale”, indtil vi kan offentliggøre det – på den rigtige måde”, forklarer de to grinende og tilføjer, at de først lige er nødt til at få deres voksne børn samlet, inden de er klar til at dele den store begivenhed med omverdenen.

 

 

Del dette: