Sidste nyt om stole-kuppet: Endnu flere stole er dukket op

En forladt varevogn var fyldt op med kirkestole, 61 stk. Den blev fundet et sted vest for Aarhus

Det første parti af de forsvundne kirkestole blev fundet på en rasteplads af en hundelufter

I en efterladt varevogn et sted vest for Aarhus er der fundet 61 kirkestole fra Thorsager. Nogle dage tidligere blev der fundet 62 af de Kaare Klint-stole, som forsvandt ved indbrud i Thorsager Kirke natten til torsdag 17/10.

Stolene er hentet og kørt direkte til møbelsnedker, hvor de vil blive renset og gennemgået for skader.


Nyhed torsdag den 17. oktober: Kirkestole stjålet fra Thorsager Kirke

Ikke færre end 143 af kirkens arkitekttegnede Kaare Klint-stole er i nat blevet stjålet ved indbrud i rundkirken. Tilbage i det næsten tomme kirkerum står blot nogle få stole, som tyvene ikke nåede at få med, eller som måske blev valgt fra pga. salmebogshylden på bagsiden.

Dagen derpå er både menighedsråd og kirkens medarbejdere rystet over tyveriet.
Sognepræst Jørgen Gleerup siger: ”Jeg føler det dybt krænkende. Det er jo ikke bare en stol, men det er en hel kultur og en lang historie, som nogen har gjort vold på. Siden 1952 har praktisk talt alle i Thorsager siddet på de stole, når de er kommet i deres kirke i glæde og sorg. Kirkerummet er jo en del af manges personlige fortælling, og det voldsomme tyveri vil berøre rigtig mange mennesker”.

Politiet er har foretaget forhøringer blandt naboer og samt udført tekniske undersøgelser i kirkerummet.Alt tyder på, at indbruddet er sket omkring kl. 03.30 natten til torsdag.

Politiet – og menighedsrådet – er naturligvis interesserede i evt. oplysninger fra vidner.
Østjyllands Politi opfordrer borgere og forhandlere til at melde, hvis de bliver tilbudt større partier af designerstolene. 

Del dette: